25.3.2024. 21:17
1
U KPZ Zenica upriličen tradicionalni iftar: Prisustvovale brojne zvanice i gosti
FOTO: KPZ ZENICA
U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) zatvorenog tipa u Zenici večeras je upriličen tradicionalni iftar, kojem su prisustvovale brojne zvanice i gosti.

Među prisutnim gostima bili su muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ u Zenici Sumedin ef. Kobilica, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, direktor KPZ Bihać Adem Demirović, zastupnik u Parlamentu FBiH Arnel Isak, zastupnik u Skupštini ZDK Harun Čolić, vijećnici u Gradskom vijeću Zenica…

Prema riječima Rusmira Isaka, direktora KPZ Zenica, večerašnji iftar tradicija je koja se u zeničkom zatvoru njeguje dugi niz godina. 

-Bila je to prilika da se u mubarek mjesecu ramazanu okupimo i tradicionalno iftarimo u restoranu naše ustanove. Ramazan je mjesec prijateljstva, ljubavi, pomoći i milosti, tako da smo i ove godine okupili prijatelje našeg zavoda - kazao je direktor Isak.

Muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević poručio je kako petu godinu zaredom dolazi na iftar u KPZ Zenica, koji mu predstavlja posebno važan iftar u mjesecu posta. 

-Peta godina kako sam muftija i gotovo svake godine se organizira iftar ovdje. Upravo ovom iftaru se posebno obradujem kako zbog sjajne atmosfere tako i zbog osoblja koje radi u kuhinji jer je hrana zaista odlična. Ramazan je mjesec u kojem su Bošnjaci najbliži jedni drugima. Iako smo svi rasuti, Ramazan nas okuplja i integriše. Ko bi okupio ovoliki broj ljudi na večeri da nam nije ramazana, a iftar nije obična večera. Važno je da svi mi uz Ramazan pokazujemo i sebi i drugima da možemo biti bolji. Obradujte se svakom dobru kojeg neki čovjek učini - rekao je, između ostalog, muftija ef. Dizdarević. 

Na kraju, direktor Isak se zahvalio svim prisutnim gostima koji su izdvojili vrijeme i bili dio očuvanja tradicije u mjesecu posta. 

 
KPZ Zenica
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.