27.3.2024. 15:02
0
Miličević odgovorio Stevandiću: "Račun SDS-a će biti zatvoren ali on ima većih problema"
FOTO: RTRS
Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je banka u kojoj ova stranka ima otvoren račun pokrenula jednostrani raskid ugovora o postojanju računa, ali da SDS to neće spriječiti da učestvuje na izborima.

- Imam informacije da će račun biti zatvoren, jer sam prvi koji takve informacije u ime SDS-a treba da ima. Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić vjerovatno ima takođe neke informacije, ali on ima malo većih problema nego što je SDS i njen račun, tako da je malo degutantna ta velika zabrinutost - rekao je Miličević za RTRS.

On je podsjetio da je SDS od 2004. godine na listi Kancelarije za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD, ali da do sada nije imala problem s funkcionisanjem bankovnog računa.

- Ali je naša banka kod koje imamo račun, vjerovatno zbog potrebe i sukcije od strane Agencije za bankarstvo i ostalih nadležnih, pokrenula proces gašenja računa svima koji su na ovoj listi, bez obzira da li se radi o fizičkim ili pravnim licima - rekao je Miličević.

On je pojasnio da će se jednostrani raskid ugovora odvijati zakonskim tokom, dodajući da račun još uvijek funkcioniše i da nije zatvoren.

- Onog momenta kada se to dogodi, a vjerovatno će se dogoditi svima koji su na listi, mi ćemo pored ostalih, započeti proces utuživanja prema domaćim i međunarodnim sudovima jer se na taj način SDS-u otežava mogućnost funkcionisanja, iznošenja političkih stavova, slobode mišljenja i govora i udruživanja radi iznošenja političkih stavova - naveo je Miličević.

On je naglasio da će to otežati funkcionisanje stranke u smislu finansijskih tokova, ali da je neće spriječiti da učestvuje na narednim izborima.

- Prošli, a pretpostavljam i ovaj Izborni zakon koji je sada nametnut, definiše neke druge načine kako možete izmiriti obaveze u finansijskom smislu kroz kotizaciju koju morate uplatiti kao politički subjekat prema CIK-u. Mi ćemo iskoristiti te druge, zakonom definisane puteve i neće se dovesti u pitanje učešće stranke na izborima, ali će definitivno biti otežano funkcionisanje u finansijskom smislu - rekao je Miličević.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.