9.4.2024. 12:44
0
Iz Centralnog biračkog spiska brisani Sakib Mahmuljin i Zijad Padalović
FOTO: screenshot
Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela je danas odluku kojom se iz Centralnog biračkog spiska brišu Sakib Mahmuljin te Zijad Padalović, obojica osuđeni za krivično djelo ratnog zločina protiv raznih zarobljenika.

Kako je rečeno, Sud Bosne i Hercegovine je CIK-u dostavio obavijest da je presudom tog suda Sakibu Mahmuljinu izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina, da nije pristupio na izdržavanje kazne, te da je raspisana međunarodna i centralna potjernica.

- Shodno tome, predlaže se da CIK donese odluku kojom Sakib Mahmuljin neće biti upisan u Centralni birački spisak – prijedlog je koji je i usvojen na današnjoj sjednici CIK-a.

Također, Kazneno-popravni zavod Zenica obavijestio je CIK da je Kantonalni sud u Mostaru izrekao kaznu od sedam i po godina zatvrora Zijadu Padaloviću i da se on nalazi na izdržavanju kazne, te je CIK odlučio da se i on briše sa Centralnog biračkog spiska.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.