12.4.2024. 22:05
1
Ćamil Duraković: Poražavajuće je govoriti o jedinstvu Bošnjaka kada imamo više kandidata u Srebrenici
Potpredsjednik RS Ćamil Duraković obratio se medijima nakon sastanka dijela političkih predstavnika Bošnjaka održanog u Sarajevu.

Tom prilikom Duraković je rekao kako "svaki put kada bi Bošnjaci pokušali da brane identitet to neko predstavio kao da se od Sarajeva pravi isključivo bošnjački grad i da mu je žao što i Srbi i Hrvati ne organizuju slične skupove u glavnom gradu".

- Ja sam govorio kao Srebreničanin da bi se jedinstvo moglo testirati u RS gdje bi se našli na vitalnom pitanju kandidata za načelnika općine Srebrenica. Poražavajuće je govoriti o jedinstvu kada imamo dva, tri ili četiri kandidata - rekao je Duraković.

Kritikovao je one koji su kazali kako lideri tranaka nemaju legitimitet. Rekao je i da na prethodnim općim izborima ni jedna stranka nije imala više od 300.000 glasova, odnosno ni 15 posto biračkog tijela Bošnjaka.

- Ovaj skup je jedan u nizu koji se trebaju desit. Ako je neko mislio da ćemo mi sjesti i riješit probleme on je u zabludi. Govorili smo u Skoplju, Podgorici, ovo je treća u nizu. Nije ovo sabor, ovo je da ja pola ljudi nisam znao, a zastupaju nas. Dovoljno je da smo se upoznali, osjetimo probleme i ne može nam niko spriječiti da se kulturološki sarađujemo.

Bosna i Hercegovina je matica svim Bošnjacima i da su to rekli svi Bošnjaci koji su se okupili na skupu - poručio je Duraković.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.