14.4.2024. 16:00
0
"Nosioci evropskih vrijednosti" na djelu: Prekrivena poruka 'Oprostite u ime građana Hrvatske' na plakatu kod Ahmića
Plakat sa natpisom "Oprostite u ime građana Republike Hrvatske" koji je postavljen na ulazu u naselje Ahmići već je uništen.

Dio s natpisom je potpuno prekivren, a prema informacijama Patrije, oni koji stoje iza ovog nehumanog čina interesovali su se i čija je zemlja na kojoj je postavljen plakat sa porukom.

Plakat je postavila Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska uoči obilježavanja 31. godišnjice od masakra u Ahmićima. Ovim činom htjeli su pokazati da se sjećaju žrtava i zatražiti da Republika Hrvatska preuzme odgovornost.

Ranije su sličan plakat postavili na Slavonskoj aveniji u Zagrebu koji podsjeća na žrtve ratnih zločina u Ahmićima. Njega su pojedinci uništili za samo jedan dan.

“Plakatom smo, ususret 31. obljetnici ratnog zločina u Ahmićima, podsjetili na zločine u Ahmićima i poručile da se građani Republike Hrvatske sjećaju žrtava i tražimo da Republika Hrvatska preuzme odgovornost i ispriča se za svoje zločine”, istaknuli su.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.