16.4.2024. 15:49
5
"Vođe" Srba "pucaju" od nervoze: Vučić galamio i drsko se ponašao prema novinarima. Dodik pričao kako je u Sarajevu ubijeno više Srba nego Bošnjaka u Srebrenici
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Mostaru obrušio i na novinare koji su mu postavljali pitanja o genocidu u Srebrenici, iako je i on negirao genocid i podržao sve korake Milorada Dodika koje će poduzeti u vezi sa statusom bh. entiteta Republika Srpska. Vučić je noć prije poručio kako se u Mostaru osjeća kao kod kuće, no danas je zaboravio da je u Mostaru samo gost, pa se prema novinarima ponašao kao da su na press konferenciji predsjednika Srbije i moraju da slušaju i klimaju glavom.

"On je u pravu za jednu stvar - ako vi kršite procedure unutar jedne zemlje oko najtežih pitanja, moralnih, političkih i pravnih diskvalifikacija, i na to ne reaguje niko, naprotiv, svi spolja prihvataju kao nešto normalno - onda tu nešto nije normalno. On se odlično razumije u interese RS, ali zamolio bih ga pričeka još dva dana, u nadi da će možda nešto biti preduzeto", rekao je Vučić.

Sa druge strane, Dodik je kazao da je u Sarajevu u toku rata ubijeno više Srba nego Bošnjaka u Srebrenici u julu 1995. godine. Ono što je, svjesno ili nesvjesno, zaboravio jeste da je većina Srba u Sarajevu stradala od ruke agresorskih JNA/VRS. 

Nadalje je Dodik opet najavio podjelu BiH i otcjepljenje RS-a, ukoliko rezolucija o genocidu u Srebrenici bude usvojena u Generalnoj skupštini UN-a.

"Hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije. Ljudi u RS-u su uznemireni i neće prihvatiti da žive sa Bošnjacima, koji im nameću taj teret", izjavio je Dodik.

 

 

 

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.