10.12.2021. 11:38
0
Sjećate se Josha Hartnetta? Otkrio je zašto se povukao iz Hollywooda
Glumac Josh Hartnett publici je najpoznatiji po ulogama u Pearl Harboru, Padu Crnog jastreba i 40 dana bez komada. Iako je Hartnett na početku stoljeća bio vrlo popularan, prestao je glumiti u velikim holivudskim hitovima i posvetio se drugim projektima. Razlog iza te odluke objasnio je u razgovoru za Chanel Seven Sunrise, prenosi Index.hr.

- Moj pogled na Hollywood uvijek se kretao između frustracije i nevoljkog prihvaćanja. Nakon što sam odbio glumiti u razvikanim filmskim hitovima, nisam nestao iz filmske produkcije, kako to nekome izgleda. Samo sam se držao dalje od Hollywooda i bombastičnih naslova jer sam shvatio da to nije način na koji želim živjeti i raditi - istaknuo je glumac. 


Dodao je i da je odluka da se makne od Hollywooda bila važna za njegovo mentalno zdravlje, koje je postajalo sve lošije.


Industrija je bila previše za 21-godišnjaka

Glumac je u jednom nedavnom intervjuu objasnio na kojim novim projektima radi. Objasnio je i što mu je bilo posebno teško u Hollywoodu, a što je ujedno i uzrokovalo da ne glumi u velikim hitovima. 


Zaista sam uživao snimati filmove, ali je industrija tada bila previše za jednog 21-godišnjaka. I mediji su tada bili drugačiji. Paparazzi su bili iza svakog ugla i zapravo nisam mogao ići nigdje a da me neko ne maltretira. Odlučio sam da mi to ne treba i da mogu snimati filmove i ne biti u centru pažnje - objasnio je Josh.


Dodao je da mu je jedino žao što je odbio glumiti u filmu Planina Brokeback, a ulogu je kasnije dobio Heath Ledger. 


Glumac trenutno živi s porodicom u Velikoj Britaniji. On i supruga Tamis Egerton su krajem 2019. godine dobili treće dijete. 


(Kenan Bešlija)


0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.