17.3.2022. 14:53
0
Tužna sudbina jednog od najboljih svjetskih glumaca: Zbog bolesti odlučio 'umrijeti muški', osigurao egziztenciju za tri života, ali ne želi živjeti od slavne prošlosti
Američki glumac Bruce Willis ove godine ima zakazanih čak jedanaest filmskih premijera, jer rad smatra najboljim lijekom protiv simptoma bolesti koja bi mu mogla okončati karijeru.

Pred kamerama je preživio sve nedaće i opasnosti u nezaboravnom filmskom serijalu Umri muški čijih je pet nastavaka obilježilo holivudsku povijest akcijskog žanra. Samo u originalnom djelu iz 1988. film donosi četrdeset nevjerojatno uzbudljivih priča u kojima njujorški policijski detektiv John McClane razbija radikalnu terorističku organizaciju u pokušaju da se pomiri sa ženom svog života koja ga je napustila i preselila se na drugu obalu u Los Angeles.

Ta uloga sigurno je najvažnija u impresivnoj filmografiji Brucea Willisa, holivudskog velikana koji 19. marta slavi 67. rođendan. Tu su i uloge u kultnim filmovima Pakleni šund, Peti element, Dvanaest majmuna, Armageddon, Šesto čulo, te brojnim blockbusterima zahvaljujući kojima je Bruce Willis stekao veliko bogatstvo čija se vrijednost procjenjuje na 250 miliona dolara, prenosi Gloria.

Usprkos tome što je egzistenciju osigurao za tri života glumac ne želi živjeti od slavne prošlosti, pa je u njegovom rasporedu za 2022. zakazano čak jedanaest filmskih premijera. No, razlog tome što trenutačno prihvaća baš svaku ulogu koju mu ponude, vjerojatno leži i u tome što je svjestan da je kraj njegove iznimne profesionalne karijere sve bliže.

Bruce Willis je predmet novih nagađanja na internetu posljednjih tjedana

Bruce Willis je prema informacijama iz njegova najužeg kruga načet demencijom i ima sve većih problema s pamćenjem, kako u privatnom životu, tako i na setu. Zbog toga je pred kamerom odlučio umrijeti muški i dok može želi iskoristiti svaki trenutak za snimanje.

Glumac iz braka s kolegicom Demi Moore ima odrasle kćeri Rumer, Scout i Tallulah Willis, a od 2009. je u braku s modelom Emmom Herning s kojom je dobio kćeri Mabel (10) i Evelyn (8). Okušao se i kao muzičar na tri studijska albuma, a s kolegama Arnoldom Schwarzeneggerom i Sylvesterom Stalloneom pokrenuo je lanac Planet Hollywood koji uključuje restorane, hotele i resorte za odmor.

Bruce Willis provodi vrijeme sa suprugom Emmom Heming Willis i djecom


Demencija

Matt Eskandari, koji je režirao nekoliko nedavnih Willisovih filmova, uključujući 'Umri muški', 'Survive the Night' i 'Trauma Centre', javio se u jednom od komentara na videu kako bi prokomentirao glasine o gubitku pamćenja.


'Negdje sam pročitao da Bruce Willis ima demenciju, da zapravo nije svjestan što se događa oko njega', napisao je jedan korisnik.

Eskandari je odgovorio: 'Da, to je istina, režirao sam četiri filma s njim pa znam iz prve ruke. Tužna je situacija vidjeti kako legenda poput Brucea propada pred vašim očima. Vidio sam to dok sam radio s njim posljednjih nekoliko godina.' Odgovarajući drugom korisniku koji je rekao da je Willis 'propao' nakon što je radio s redateljima poput Quentina Tarantina, Briana De Palme i Wesa Andersona, Eskandari je otvoreno napisao: 'Ima demenciju.'

Prema časopisu OK!, Willis je viđen kako koristi slušalicu kako bi se prisjetio teksta još 2015. tokom svog debija na Broadwayu u Miseryju. Insajder je tvrdio da se ozbiljno mučio tokom snimanja filma 'Glass' M. Nighta Shyamalana iz 2019. godine.

'Dok je snimao Glass, radnici koji su radili s njim, izrezali su i montirali i zatim mu davali preslikane retke jer se borio da ih zapamti i/ili prenese', rekli su za publikaciju. 'U većini scena u Glassu on je s kapuljačom, a oni su ga zamijenili stajaćim i tjelesnim dvojnicima. Na setu se nije nasmiješio i uvijek ga je pratio asistent koji ga je vodio tokom hodanja.'

Dodali su: 'Dobra vijest je da, iako postoji stvarna zabrinutost zbog straha od demencije, to uglavnom nije utjecalo na njegovu sposobnost da radi u Hollywoodu – i u pravom super herojskom obliku – to ga neće usporiti jer nova tehnologija poput slušalica dopušta glumcu njegovog kalibra da ne izgubi ritam.'


Rođen u Zapadnoj Njemačkoj

Bruce Willis je rođen  19. marta  1955. u  Zapadnoj Njemačkoj Naime, njegov je otac bio američki vojnik koji se u to vrijeme nalazio u Njemačkoj, a Bruceova majka bila je Njemica. Tako se dogodilo da se Bruce Willis rodio u mjestu Idar-Oberstein u njemačkoj pokrajini Rheinland-Pfalz. 

Bruceov je otac s porodicom došao u SAD već 1957. godine, kad su djetetu bile samo oko dvije godine. Zanimljivo je da je u mladosti Bruce Willis radio čak i kao čuvar u nuklearnoj centrali, kao konobar te kao privatni istražitelj.

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.