31.7.2023. 9:48
2
Ko je supruga Jusufa Nurkića: "Čim sam upoznala njegovo srce i dobrotu, ja sam znala da je on onaj pravi. Zadivila me njegova empatija i želja da pomaže ljudima"
Sudbonosno ‘da’ 29. jula, izrekli su bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić i njegova izabranica Emina Durić.

Vjenčanje se održalo u bajkovitom Dubrovniku, na tvrđavi Lovrijenac.

Poseban dan i, kako već kažu mnogi – vjenčanje godine, je na istom mjestu okupio brojne regionalne zvijezde kao što su Petar Grašo, Dino i Viktorija Rađa, Enis i Sabina Bešlagić, Goran Bogdan, Sofija Stojiljković, Tarik i Lejla Filipović.

Jusuf i Emina, bračne zavjete su razmijenili na tvrđavi Lovrijenac gdje su se zajedno penjali svi uzvanici.

Mladenka se u vjenčanici iskrcala s broda na molu ispod tvrđave, a onda je u japankama stigla do mjesta vjenčanja. Istu su obuću, većinom, nosile sve dame do svog odredišta.

Inače, dan prije vjenčanja mladenci su održali i glamurozno druženje i večeru na terasi Umjetničke galerije u Dubrovnik što je bio tzv. uvod u nadolazeće veselje.

Podsjetimo, Jusuf je svoju Eminu zaprosio u junu 2021. godine u Los Angelesu, tačno na njen rođendan. Emina je rođena u Tuzli, a tokom srednjoškolskog obrazovanja dobila je stipendiju American Councilsa te tako provela jednu školsku godinu u Americi. No, nije tada upoznala Jusufa. Odlučila se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, tačnije Tuzlu, i baviti se farmacijom.

“Uvijek sam se vidjela u zdravstvu, možda zato što sam odrasla u kući zdravstvenih radnika. Odlučila sam ići majčinim stopama i završiti farmaceutski fakultet. No, sada radim u Američkom zdravstvenom osiguranju u sklopu Odjela kliničke farmacije”, rekla je Emina 2021. godine za Azru.

Upoznali su se u Tuzli dok je ona još studirala, a on igrao za reprezentaciju. “Čim sam upoznala njegovo srce i dobrotu, ja sam znala da je on onaj pravi. Zadivila me njegova empatija i želja da pomaže ljudima, što se i vidi kroz rad Fondacije Jusuf Nurkić”, otkrila je tada.

A druge strane, Jusuf je kratko i jasno rekao kada je shvatio da je Emina njegova buduća supruga. 

“Iste noći kada smo se upoznali. Bila je to ljubav na prvi pogled”, piše Story.


(Ajdin B.)
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.