1.7.2016. 10:31
0
Sarajevo: Pljačkašima koji su pucali na policiju određen pritvor
Anelu Botiću, Jasminu Beši i Samiru Dževlanu, koji su uhapšeni 28. juna ove godine zbog sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal, pokušaj ubistva službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja određen je jednomjesečni pritvor. Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, piše Avaz.

Nedim Delić, četvrti pljačkaš ubijen je u razmjeni vatre s policijom.

Podsjećamo, MUP-a KS je 28. juna oko 1.10 sati obaviješten da je u toku izvršenje teške krađe u samoposlugi "Amko - komerc" u Vogošći od strane više naoružanih osoba.

Na lice mjesta je upućeno više policijskih patrola. Utvrđeno je da su pljačkaši Passatom svijetlo plave boje, pobjegli u pravcu općine Novi Grad Sarajevo. S ciljem hvatanja razbojnika, organizovana je policijska potjera, te su izvršioci sustignuti na kružnom toku, ulica Butmirska cesta, općina Ilidža, gdje su napustili vozilo i počeli bježati u krug vanjskog skladišta poslovnice "Elektrodistribucije" Ilidža.

Tokom hvatanja razbojnika došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je Delić pogođen i usljed povreda je preminuo, dok su Anel Botić (29) i Jasmin Bešo (22) uhapšeni, a Dževlan je uspio pobjeći.

No, policija ga je u jutarnjim satima pronašla i uhapsila, te je prevezen na UKCS radi ukazivanja ljekarske pomoći jer je i on ranjen u pucnjavi.

U Passatu, sa nepripadajućim registarskim tablicama, pronađeni su i izuzeti ukradeni predmeti. Na licu mjesta pronađeni su i automatska puška, pištolj i tri kape fantomke, saopćeno je jučer iz MUP-a KS.

Inače, svi pljačkaši su odranije poznati policiji po različitim krivičnim djelima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.