16.4.2024. 9:49
1
Napad u Stocu: Uhapšeni navijači pušteni na slobodu, tužilac tvrdi da nema osnova za pritvor
Svi navijači HŠK Zrinjski, koji su osumnjičeni za napad u Stocu, su pušteni na slobodu.

Oni su pušteni nakon 24-satnog zadržavanja.

Ovu informaciju potvrdio je i postupajući kantonalni tužilac Spomenko Jukić.

“Da, svi su pušteni nakon 24-satnog zadržavanja. Pušteni su iz razloga što je većina njih došla s odvjetnicima i pod takvim uvjetima su davali iskaze. Pošto su bili maskirani, onda je tužiteljstvo procijenilo u datom momentu da je bolje da imamo bilo kakve dokaze, njihove iskaze sa odvjetnicima, nego da nemamo nikakve dokaze. Idemo sad da identifikujemo još deset osoba. Dvije su najavile predaju”, izjavio je za Istragu tužilac Spomenko Jukić.

Podsjetimo, u noći sa 7. na 8. april, navijači Zrinjskog su u blizini Stoca presreli vozilo u kojem su bila četverica mladića, članova FK Iskra Stolac koji su se vraćali sa Veležove utakmice.

Grupa od četiri mladića M.A. (20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18) nalazili su se u Mercedesu kada se u njih zabio Golf 5 nepoznatih registarskih oznaka.

Udarcem vozila u vozilo je Mercedes “stjeran” s puta i tad kreće organizovan napad.

Više od 10 maskiranih lica izlaze iz spomenutog Golfa, BMW-a i VW Passata, naoružani bejzbol palicama i bakljama napadaju mladiće iz Mercedesa.

Palicama prvo razvaljuju automobil, nakon toga izvode mladiće iz Mercedesa i udaraju ih palicama po čitavom tijelu.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.