2.4.2024. 14:13
0
Izdano 206 prekršajnih naloga zbog parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom
FOTO: ilustracija
U proteklom mjesecu, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 206 prekršajnih naloga vozačima koji su nepropisno parkirali na mjestima predviđenim za osobe s invaliditetom.

Osim toga, sedam vozila premješteno je specijalnim vozilom “pauk” zbog istog prekršaja.

Najviše prekršajnih naloga, njih 61, izdato je na području općine Novi Grad, dok su tri vozila premještena specijalnim vozilom “pauk” i na području Starog Grada.

Od početka godine, zbog nepropisnog parkiranja na mjestima rezervisanim za osobe s invaliditetom, nesavjesnim vozačima izdato je ukupno 734 prekršajna naloga, u skladu sa članom 73. stavom 1. tačkom 12. Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo građane da je od 08.07.2023. godine za bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 KM, u skladu sa Zakonom o dopunama Zakona o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, te parkiranja na parkiralištima označenim za osobe s invaliditetom, i u narednom periodu.

MUP KS
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.