7.9.2023. 14:12
0
Krunić ostaje u Milanu: "Uvijek nastojim znati gdje su moji saigrači i šta je u tom momentu potrebno našem timu"
FOTO: mostarski.ba
Rade Krunić je u derbiju protiv Rome pokazao zašto je miljenik kod trenera Milana. Ovaj igrač je u posljednjim momentima utakmice posebno privukao pažnju publike, kada su ga napali Andrea Belotti s jedne i Lorenzo Pellegrini s druge - ali mu ipak nisu uspjeli oduzeti loptu.
Video možete pogledati ovdje.

"Svi koji zajedno radimo već dugi niz godina se poboljšavamo iz godine u godinu. Lično smatram da sam se razvio kao osoba i, prije svega, kao igrač. Smatram da i dalje imamo prostora za napredak, posebno igrači koji su mlađi od mene. Posebno sam ponosan na sebe i sve što sam ostvario za Milan. Pokazao sam svima za koga igram", rekao je on za Serie A.

"Mislim da me ljudi posmatraju kao nekoga ko stvara balans, i mogu reći da i ja sebe vidim u toj ulozi. Nastojim postići balans u ofanzivi i defanzivi, te u isto vrijeme pomoći timu. Naprimjer, ukoliko primijetim da samo poneki igrači idu naprijed onda ja ostajem nazad, i obrnuto. Uvijek nastojim znati gdje su moji saigrači i šta je u tom momentu potrebno našem timu. Tu su i drugi igrači koji se pobrinu da daju golove i asistencije", kazao je on.

Nakon pobjede titule u 2022., ove sezone se Rossoneri ističe u Ligi šampiona.

"To je nešto novo za sve nas, bilo je posebno igrati u 16toj rundi, zatim četvrtfinalu i sada ide semi-finale. Uvijek se dešava nešto novo i možda će biti stresno, ali mi treniramo svaki dan da bismo igrali ovakve utakmice i ja smatram da ne postoji ništa bolje. Od početka sezone je cilj bio Scudello jer uvijek ciljamo visoko. Bilo je utakmica koje smo trebali pobijediti ali nismo, tako da smatram da je kvalifikacija za Ligu šampiona naša nova meta jer Milan mora biti u njoj kako bismo ostvarili svoj cilj", rekao je, dodavši da su svaki put kada bi nešto krenulo po zlu, on i njegov tim reagovali na najbolji način.

Njegov trener Stefano Pioli je, nakon špekulacija o potencijalnom transferu u Fenerbahce i Lyon, potvrdio da će Krunić ostati igrati za Milano za Sky Sport Italia. 


„Igrači našeg tima još uvijek nisu u najboljem fizičkom stanju, što znači da postoji mnogo šansi za napredak. Imamo karte koje možemo odigrati jer se naša grupa formira na jako dobar način“, rekao je.

Krunić se oženio u maju 2022. godine, a u aprilu 2023. je sa ženom dočekao svog sina kojeg su nazvali Andrej. Fudbaler je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju iz bolnice uz opis: "La nostra vita" ("Naš život"). 

(Elmedina H.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.