15.8.2023. 13:31
0
BH Telecom domaćin „online“ projekcije serije „Rumi“
Kompanija BH Telecom vas poziva na online projekciju prve epizode serije „Rumi“ u sklopu 29. Sarajevo Film Festivala. Riječ je o seriji koja je svojevrsni nastavak TRT-ovih uspješnih serijala o poznatim historijskim ličnostima i razdobljima.
Svjetska premijera prve epizode serije o slavnom filozofu, pjesniku i mistiku Mevlani Dželaludinu Rumiju održana je 12. augusta u Narodnom pozorištu u prisustvu glumačkog dvojca ove serije Bulenta Inala i Kaana Yildirima, ekipe serije, kao i brojnih predstavnika Turske radio-televizije (TRT).

Bulent Inal u seriji tumači lik Mevlane, a Kaan Yildirim igra ulogu Mevlaninog učenika i seldžučkog komandanta. Dvojica poznatih turskih glumaca počašćeni su velikim aplauzom po dolasku na crveni tepih na 29. Sarajevo Film Festival.

Zamjenik generalnog direktora TRT-a Ziyad Varol kazao je novinaru Anadolu prije samog početka projekcije kako TRT i Sarajevo Film Festival imaju vrlo blisku saradnju već duži niz godina.

Poznati glumci kao što su Ahu Turkpence, Devrim Ozkan, Mehmet Ali Nuroglu, Mert Turak i Nilay Deniz također igraju u seriji o životu Mevlane Dželaludina Rumija, koji slovi za oličenje mira i tolerancije i čije su poruke od prije nekoliko stoljeća preživjele do danas.

Produkciju serije potpisuju Kerim Ayyildiz i Ahmet Okur, režiser je Can Ulkay, a scenario su pisali Ali Aydin i Fatma Berra Mete. Serija na plastičan način govori i o borbi za moć koja se odvijala u Anadoliji u 13. stoljeću, a pripreme za snimanje serije su trajale dvije godine i u nju su bili uključeni brojni stručni konsultanti o mnogim temama, od misticizma do kaligrafije, kao i 22.000 sporednih glumaca.

BH Telecom kao domaćin „online“ projekcije je već ranije pozvao svoje poslovne partnere i zaposlenike kompanije da pogledaju ovaj izvanredni naslov.

Projekciju serije „Rumi“ po cijeni od 5 KM pratite na ovom linku https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/film/rumi/.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.