17.8.2023. 8:47
0
Raspored projekcija: Filmovi na današnjem programu SFF-a
FOTO: Facebook
U okviru takmičarskog programa 29. Sarajevo Film Festivala publika će sedmi dan u Narodnom pozorištu Sarajevo u 9:30 te u 19:00 sati imati priliku pogledati film "Tigrica", dok će u 12:30 i u 21:30 moći pogledati film "Životinja".

Film “Tigrica” govori o Veri – veterinarki iz malog grada u Transilvaniji koja je udata za glumca i reditelja Tomu. Nakon gubitka tek rođenog djeteta, njihov brak zapada u krizu. Vera postaje opsjednuta idejom da svoga mrtvog sina mora sahraniti prema pravoslavnim običajima i sve više vremena provodi na poslu. Na dan kada u zoološki vrt, u kojem Vera radi, stiže novi tigar, ona otkriva da njen muž nešto krije od nje.

U Ljetnom kinu Coca-Cola u 20:30 bit će prikazan film “Asteroid City” reditelja Wesa Andersona. Radnja filma smještena je u izmišljeni pustinjski grad u Americi 50-ih godina prošlog stoljeća. Plan i program Konvencije mladih zvjezdoznalaca – organizirane da okupi učenike i roditelje širom zemlje u zajedničkom druženju i školskom takmičenju – spektakularno će biti poremećen usljed niza događaja koji mijenjaju svijet, prenosi N1.

U okviru programa Open Air u Ljetnom kinu Stari Grad u 20:45 bit će prikazan film “Kajmak”, dok će u Ljetnom kinu Novo Sarajevo u okviru takmičarskog programa, u 21 sat biti prikazan film “Ekskurzija”. Ovaj film moći će pogledati i publika u Tuzli i Mostaru u ljetnim kinima u 20:30, odnosno u 21:30.

U okviru programa Summer Screen publika će u 21 sat imati priliku pogledati francuski film “Anatomija pada”. Njemačka književnica Sandra, njen muž Francuz Samuel i njihov jedanaestogodišnji sin Daniel godinu dana mirno su živjeli u jednom izolovanom gradiću u francuskim Alpama. Nakon što Samuelovo beživotno tijelo biva pronađeno u snijegu podno njihove planinske kuće, policija istražuje da li je on počinio samoubistvo ili je ubijen. Samuelova smrt djeluje sumnjivo, a Sandra postaje glavna osumnjičena. Malo po malo istraga se širi na način da ne obuhvata samo okolnosti Samuelove smrti već prerasta u uznemirujuće psihološko zaranjanje u dubinu Sandrine i Samuelove konfliktne veze, prenosi N1.

Sarajevo Film Festival traje do 18. augusta, a kompletan program festivala možete pronaći na zvaničnoj web-stranici.

(Elmedina H.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.