10.11.2023. 19:38
0
Završen štrajk u Holywoodu: Evo koje serije će nastaviti sa produkcijom
FOTO: getty images
Šestomjesečna obustava produkcije zbog štrajkova WGA (Udruženje scenarista) i SAG-AFTRA (Udruženje TV glumaca) zvanično je završena danas, a TV studiji ne gube vrijeme, s TV serijama - uglavnom se radi o povratnim emitiranim emisijama - koje odmah ulaze u punu pripremu.

Novi ugovor koji su potpisali vrijedan je preko milijardu dolara i uključuje nove planove minimalnog pokrića plate i doprinosa za hollywoodske TV glumce, bonuse od streaminga i adekvatnu zaštitu protiv umjetne inteligencije. 

Kako je Deadline izvijestio u srijedu navečer, samo nekoliko minuta nakon što je objavljen kraj štrajka SAG-AFTRA nakon što su glumački savez i studiji postigli privremeni sporazum o novom ugovoru, glumačke ekipe i posade počele su primati obavijesti o privremenim datumima početka krajem studenog i početkom prosinca.

Evo popisa TV serija koje će predvoditi povratak u produkciju. Bit će ažuriran neprekidno kako se postavljaju novi datumi produkcije, uključujući serije poput "Stranger Things" na Netflixu, "The Penguin" na HBO Maxu, "Welcome To Derry" i "Hacks", te "Yellowstone" na Paramount Networku, za koje se očekuje da će uskoro početi snimati. Svi datumi su privremeni i podložni promjenama.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.