29.10.2015. 10:13
0
Drogba briljira u MLS-u: Drugi put zaredom izabran za najboljeg igrača mjeseca
Kapiten fudbalske reprezentacije Obale Slonovače i bivši as londonskog Chelseaja Didier Drogba i u poznim igračkim godinama pokazuje raskoš fudbalskog umijeća u američkoj ligi MLS, u kojoj je drugi put zaredom izabran za najboljeg igrača mjeseca.
Drogba u 37. godini nastupa u dresu MLS tima Montreal Impact u kojem je u 11 nastupa postigao isto toliko golova i pomogao timu da se učvrsti na trećem mjestu Istočne konferencije i izbori play-off za prvaka MLS-a.

Na službenoj stranici MLS-a navijači na kraju svakog mjeseca biraju najboljeg fudbalera proteklog perioda, a Drogba je ponio tu laskavu titulu sa osvojenih 55,25 posto glasova. On je i prošlog mjeseca bio pobjednik tog izbora.

U pet odigranih utakmica u oktobru Drogba je dao četiri gola i pokazao raskoš svog fudbalskog talenta i iskustva, što mu je bilo dovoljno da daleko iza sebe ostavi Fernanda Adija iz Portland Timbersa i Ethana Finlaya iz Columbia Crewa.

Drogba je u bogatoj karijeri nastupao u nekoliko evropskih klubova, a najzapaženije role ostvario je u londonskom Chelseaju i istanbulskom Galatasarayu, a odigravši 11 utakmica u dva mjeseca u MLS-u i postigavši 11 golova, pokazao je da i u 37. godini nije za "staro gvožđe".
(Anadolija)
DrogbaMLS
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.