26.5.2016. 21:15
1
Baždarević: Protiv Španaca moramo biti motivirani
Nogometna reprezentacija Bosna i Hercegovine okupila se danas u švicarskom St. Gallenu u kojem će u subotu igrati prijateljski susret sa akutalnim evropskim prvakom Španijom.
Baždarević je pozvao 32 igrača među kojima je nekoliko debitanata, ali i povratnika u najbolji bh. tim. Od standardnih igrača selektor neće moći da računa na povrijeđene Bičakčića, Ibiševića i Lulića, dok će ljekarski tim nakon pregleda Bešića utvrditi može li igrač Evertona biti spreman za duel sa Špancima. 

Baždarević je u St. Gallenu izjavio  da njegovi izbaranici protiv Španaca moraju biti motivirani, jer se radi o  jednoj od  najkvalitenijih reprezentacija u Evropi.

- Sigurno da će kod njih nedostajati pojedini igrači. Iako se oni  nalaze u  periodu  priprema za evropsko prvenstvo, za nas je to jako važnan test i važana utakmica, kao što su bile i one prije toga. Sigurno da protiv jednog ovakvog protivnika trebamo učiniti sve da ostvarimo povoljan rezultat. Ovo su sve pripreme za ono najvažnije što nas očekuje u septembru, a to je početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo - kazao je Baždarević.

Za susret sa Špancima Baždarević će računati na sljedeće igrače: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Goran Karačić – golmani; Emir Spahić, Ervin Zukanović, Ognjen Vranješ, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Samir Memišević, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Sanjin Prcić, Tino Sven Sušić, Anel Hadžić, Srđan Grahovac, Haris Medunjanin, Haris Duljević, Edin Višća, Izet Hajrović, Edin Džeko, Riad Bajić i Armin Hodžić.

Planirano je da najbolji bh. nogometaši do susreta sa Špancima na stadionu AFG Arena obave tri treninga.

Dan nakon utakmice sa Špancima reprezentacija BiH putovat će u Japan, gdje će do 3. do 7. juna igrati na Kirin kupu. Protivnik BiH u polufinalu 3. juna biće selekcija Danske, a na turniru će još igrati Bugarska i domaćin Japan.  
(Fena)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.