23.4.2021. 21:15
0
Legendarni Semir Tuce doživio srčani udar!
Kako javljaju švicarski mediji, nekadašnji fudbaler Veleža i reprezentativac bivše Jugoslavije, Semir Tuce, danas je doživio srčani udar u svom domu u Kriensu i odmah je podvrgnut operativnom zahvatu, prenosi Avaz Sport.

Operacija je prošla uspješno i Tuce je počeo proces oporavka, što su svakako veoma dobre vijesti za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini.

Semir Tuce je ikona mostarskog Veleža. Član je čuvene generacije iz 80-ih godina koja je vrhunac dostigla osvajanjem Kupa maršala Tita 1986. godine.

Tuce je imao samo 31 godinu kada je odlučio da okonča igračku karijeru i ostat će upamćen kao jedan od najvećih igrača u historiji mostarskog Veleža.

Za reprezentaciju Jugoslavije ovaj nekadašnji fudbaler je upisao sedam nastupa i postigao je dva gola.

Što se klupske karijere tiče u Veležu je nastupio 173 puta i postigao je 55 golova, dok je u dresu Luzerna postigao 28 pogodaka u 116 utakmica.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.