29.3.2024. 21:57
0
Velež slavio na Grbavici, Željo pred ispadanjem iz lige!
Fudbaleri Veleža slavili su na gostovanju kod Željezničara u sklopu 24. kola Wwin lige BiH rezultatom 1:0.

Junak "Rođenih" bio je rezervista Dino Halilović koji je pogodio u 54. minuti nakon dodavanja Nermina Haskića. Halilović je u igru ušao nakon povrede Ede Vehabovića u 18. minuti susreta.

Utakmica nije obilovala šansama. Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Samir Radovac u 32. minuti. Nakon greške Omara Pršeša lopta je došla do Sulejmana Krpića, a šut Radovca je odbranio Osman Hadžikić, prenosi Avaz.

Velež je do vodstva i do vrijedne pobjede došao u 54. minuti pogotkom Halilovića.

Tako su "Rođeni" treći put ove sezone savladali Željezničar i sva tri meča su završena s identičnih 1:0 - dva puta na Grbavici i jednom u Mostaru.

Velež je trećeplasirani tim lige s 42, dok je Željezničar u zoni ispadanja sa samo 23 osvojena boda.

Željezničar u narednom kolu gostuje Slogi, dok će Velež dočekati ekipu Borca.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.