9.7.2021. 19:21
0
Iz N/FSBiH konačno objasnili zašto Mladost Doboj Kakanj nije dobila licencu za Premijer ligu BiH
Već je više od mjesec dana prošlo od “skandala” u vezi s neizdavanjem licence za igranje Premijer lige BiH Fudbalskom klubu Mladost Doboj Kakanj, prenosi SCSport.

Za sve to vrijeme iz NSBiH zvanično nije ponuđeno konkretno obrazloženje zašto je Mladost ostala bez licence, a danas ga je konačno ponudio Nihad Hodžić, Izvršni direktor Sektora za administraciju NSBiH.

Hodžić je rekao kako FK Mladost DK i Općina Kakanj nisu ispoštovali ugovor o unapređenju reflektorske rasvjete na stadionu i nisu iskoristili pruženu šansu koju su imali.

“Stalno se stvara ta percepcija negativnosti, a stvar je drugačija. Licenca je krajnji produkt nečega što se zove standardizacija, a to je konstantni proces unapređivanja. Sektor licenciranja je nešto što je najuređeniji dio NSBiH, koji ima itekako uređena pravila i uvedene standarde, te je najmanja mogućnost da se tu dešavaju greške i zloupotrebe i nema utjecaja. Imali smo niz primjera neizdavanja licence i uvijek je postojala određena krivica bez sagledavanja stvarnih stvari”, rekao je Hodžić pa nastavio:

“Neupuštajući se u detalje oko odluke o neizdavanju licence za Mladost, neopaženo je prošlo pitanje zašto je Mladost došla u situaciju da traži ugovor za odigravanje svojih utakmica u Zenici na Bilinom polju. Odgovor je vrlo jasan – FK Mladost i Općina Kakanj nisu ispoštovali ugovor o unapređenju reflektorske rasvjete na stadionu i nisu iskoristili pruženu šansu koju su imali. Tako su došli u situaciju da traže zamjenski stadion, a druga je sad stvar šta je tretirala administracija i koliko taj ugovor nije zadovoljavao tražene zahtjeve”, rekao je Hodžić o ovom pitanju za NSBiH.

Podsjetimo, Mladost će od naredne sezone igrati Prvu ligu FBiH, a umjesto nje je u Premijer ligi Leotar.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.