13.12.2022. 21:59
1
Urnebesne reakcije na potop Hrvatske: "Hvala BH armiji, Argentini i Aliji. U istočnom Mostaru se ovako pucalo još od prije Vašingtonskog sporazuma"
Argentina je porazila sa 3:0 Hrvatsku u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Argentinci su poveli golom Messija sa jedanaest metara u 34. minuti, da bi sa dva gola Alvareza "Gaučosi" obezbijedili finale.

Potop naših zapadnih susjeda je izazvao mnoštvo reakcija i mimova na društvenim mrežama.

Ovo su neki od njih.



 

Podrška u brojnim bh. gradovima

Pored toga što su izabranici Zlatka Dalića imali veliku podršku sa tribina u Kataru, brojni građani BiH su pružili podršku "Vatrenim" u kafićima. 

Travnik, Novi Travnik, Jajce, Busovača, Grude su u obilježjima hrvatske reprezentacije pratili meč.

Susjede je podržala i bh. influenserica Hana Hadžiavdagić koja je u Kataru pozirala sa hrvatskom zastavom. 

Oni koji su bili u mogućnosti otputovali su u Katar iz bh. gradova: Mostara, Širokog Brijega, Čapljine..

Kako piše Večernji list, u avionu na putu ka Dohi se pjevala 'Lijepa li si'. Ovaj aranžman organizovale su agencije iz Sarajeva i Međugorja.

Cijena aranžmana je bila 1780 eura, a u tu cijenu je bila uključena i ulaznica po cijeni od 390 eura.

 | Autor :

Skandiranje Argentini na meču Eurolige u režiji Zvezdinih navijača

Košarkaši "Crvene zvezde" pobijedili su Žalgiris u okviru 13. kola Eurolige a junak tima bio je Argentinac Luca Vildoza koji je susret završio s 27 poena.

Zbog njega su pristalice Zvezde nosile zastave Argentine na početku utakmice, a onda mu je cijeli Pionir skandirao. Također, kada je spiker rekao rezultat s utakmice polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru između Argentine i Hrvatske, uslijedilo je skandiranje “Argentina, Argentina”. U tom trenutku je bilo 2:0 za “Gaučose”.

Kako su srbijanski mediji doživjeli poraz Hrvatske?

Pojedini mediji iz Hrvatske su optužili srbijanske medije da se naslađuju porazu njihove reprezentacije zbog pojedinih naslova. Pa sami prosudite.

"Messi ide po svjetsku titulu. Hrvati pali uz tri jaka udarca, Argentinci uz pjesmu do finala Mundijala! Umjesto teške borbe, Gaučosi primirili komšije i krenuli po boginju", napisao je srpski Telegraf. 



"Hrvati, adios! Argentina ide po treći naslov: Messi i Alvarez razbio san Vatrenih i otišli u finale Mundijala!", piše Blic.

(A. Balićevac)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.