25.4.2023. 20:14
2
Čeferin potvrdio šokantnu vijest o budućnosti Lige prvaka
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin potvrdio je kako bi se dio utakmica Lige prvaka u budućnosti mogao igrati u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Da, moguće je. Počeli smo razgovarati o tome. Finale 2025. igrat će se u Munchenu. Nakon toga ćemo vidjeti”, potvrdio je Slovenac Čeferin u podcastu Men in Blazers.

“Nogomet je ekstremno popularan u SAD. Amerikanci su spremni platiti velike iznose za najbolje od nogometa.

Pratit će evropski nogomet kao što evropski zaljubljenici u košarci prate NBA”, dodao je Čeferin,

On je istaknuo kako je SAD “obećavajuće tržište budućnosti”, prenosi Index.

“Prodaja prava na Ligu prvaka ide jako dobro. Što se tiče SAD, sponzorski ugovori idu tako-tako, ali je komercijalizacija proizvoda ondje potpuno drugačija nego u Evropi.

Amerikanci su u tome puno talentiraniji od nas. Podsjećam, mi nogometu vraćamo 97 posto prihoda. Naravno da su prihodi ogromni. Volio bih da su puno veći nego sada.

Šokiralo me da je finale Evropskog prvenstva 2020. u SAD gledalo više ljudi nego finale NBA. A 30 utakmica Eura gledalo se kao i Super Bowl. Tako da mislim kako nam dobro ide”, izjavio je Čeferin.

(Ajdin B.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.