29.4.2023. 21:00
0
Pobjeda Reala protiv Almerije
Real je lako došao do pobjede protiv Almerije na "Santiago Bernabeu“, u vrlo efikasnom meču – 4:2.

Do kraja sezone Real će se boriti za još dva trofeja, u polufinalu Lige šampiona rival ekipi Carla Ancelottija biće Manchester City, dok će u finalu Kupa Kralja igrati protiv Osasune.

Još uvijek je Madriđanima dostižna i titula prvaka Španije, ali bi zaista trebalo da se dogodi čudo da bi Real podigao šampionski pehar ove sezone. I pored očekivane pobede protiv Almerije u 32. kolu La Lige.

U tom trijumfu blistao je Karim Benzema, koji želi priznanje najbolje strelca šampionata. Postigao je Francuz tri gola, u petom poslije dodavanja Viniciusa, u 17. poslije asistencije Rodryga i napokon u 42. sa bijele tačke.

Smanjila je Almerija, u 45+1. minutu preko Lazara.

U drugom poluvremenu, oba tima su postigla po jedan pogodak, Real preko Rodryga u 47, a Almerija preko Robertonea u 61. minutu. Ancelottija može da brine i povreda Viniciusa, koji je pred kraj meča zatražio zamjenu.

Real se sada učvrstio na drugoj poziciji, sa osam bodova manje od vodeće Barcelone, dok je Benzema sa 17 golova sada drugi na listi strijelaca, sa jednim pogotkom manje od napadača Barcelone Roberta Lewandowskog, navodi N1. 


(A.R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.