28.6.2023. 22:49
0
Medunjanin završio igračku karijeru
Haris Medunjanin odlučio je da u 39. godini života okonča igračku karijeru.

Medunjanin je proteklu sezonu igrao za Cvol, a upravo je nizozemski klub na zvaničnoj stranici saopštio da Haris završio karijeru.

“Medunjanin je u Cvol stigao u augustu prošle godine i odigrao više utakmica nego je bilo ko očekivao.

Igrač iz Sarajeva odigrao je 25 utakmica u kojima je postizao brojne važne golove, njih ukupno osam te dodao četiri asistencije u sezoni u kojoj je ekipa upisala plasman u najviši rang”, poručili su iz toga kluba, prenosi portal Reprezentacija.ba.

Nizozemski klub se zahvalio Harisu na svemu, ali i potvrdio da će Haris odmah krenuti sa trenerskim poslom i to sa dosadašnjim trenerom ovog kluba Dikom Šroderom.

Iz Cvolea nisu objavili gdje će spomenuti dvojac biti na trenerskoj klupi, ali nizozemski mediji javljaju da će Haris i Schreuder predvoditi španski Kasteljon.

Inače, Medunjanin je u igračkoj karijeri nastupao za AZ Alkmar, Spartu iz Roterdama, Cvol, Deportivo iz La Korunje, Valjadolid, Makabi Tel Aviv, Gaziantep, Filadelfiju te Sinsinjate.

Za A selekciju BiH odigrao je 60 mečeva te zabio devet golovam podsjeća Reprezentacija.ba.

Bio je omiljen među navijačima Zmajeva, a sa BiH je igrao 2014. godine na Mundijalu u Brazilu.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.