3.7.2023. 17:27
0
Messi dvije godine od odlaska iz kluba i dalje prima novac od Barcelone
FOTO: SkySports
U intervjuu za La Vanguardiju, predsjednik Barcelone Joan Laporta priznao je da katalonski klub i dalje plaća Lionela Messija, buduću zvijezdu Inter Miamija. Odgode plata bivšeg idola Camp Noua trajat će do 2025.

Veza između katalonskog diva i Lionela Messija nije prekinuta. Iako je Messi napustio Blaugranu u ljeto 2021. godine otišavši u PSG, a njegov se povratak u Kataloniju dugo očekivao, argentinski svjetski prvak karijeru će nastaviti u Sjedinjenim Državama, tačnije u Inter Miamiju.

“Ono što mu dugujemo su odgode plate o kojima je odlučeno tokom prethodnog odbora”, rekao je predsjednik Barce za La Vanguardiju. Zakašnjela plaćanja koja će završiti tek za dvije godine.

“Dobrano je plaćen”, istaknuo je Laporta - prenosi N1.

Predsjednik Barcelone također je odgovorio na pitanje zašto nije došlo do povratka bivšeg Parižanina.

“Imali smo dogovor s La Ligom prema kojem smo dio svojih resursa posvetili povratku Messija. To je uzeto u obzir u planu izvodljivosti. Razgovarali smo s Jorgeom Messijem (ocem Lea) o tome. Rekao mi je da je Leo imao tešku godinu u Parizu i da želi manji pritisak. S našim planom, nastavio bi ga imati. Razumio sam njegovu odluku,” zaključio je Joan Laporta.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.