8.8.2023. 9:49
0
Dinamo se oglasio nakon haosa u Atini, među uhapšenima i državljanin BiH
FOTO: Screenshot
Noć uoči utakmice 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinamo Zagreba došlo je do nereda u Atini.

U sukobu navijala ubijen je jedan navijač, dok je ranjena još jedna maloljetna, te još sedam punoljetnih osoba. Prema pisanju grčkih medija, uhapšeno je 96 osoba.

O dešavanjima su se oglasili iz Dinamo Zagreba, te osudili nerede koji su se dogodili.

- GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. 

Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju - saopćeno je iz Dinamo Zagreba, prenosi Avaz.

Inače, grčka policija je navela kako su za sve krivi huligani iz Zagreba koji su usprkos zabrani došli u Atinu.

Također, navode da je grupa napadača bila multinacionalna, a među uhapšenima se našao i državljanin Bosne i Hercegovine.

Osim njega, slobode je lišeno 87 Hrvata, pet Grka, te Albanac, Austrijanac i Nijemac.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.