10.8.2023. 17:36
0
Hrvatski mediji: Uhapšen šef Udruge navijača Dinama, vođa navijača Rapida…
FOTO: Screenshot
Smrt navijača AEK-a Michailisa Katsourisa u sukobu koji se dogodio u Atini prije nekoliko dana potresla je cijeli svijet. Nekoliko stotina hrvatskih huligana pritvoreno je u Grčkoj, a poznat je identitet nekih od njih.

Kako piše jutarnji.hr, među uhapšenima se nalazi predsjednik Udruge navijača Dinama i diplomirani inžinjer elektrotehnike inicijala T.T., kao i jedan karate trener iz Zagreba inicijala I.L koji je bio reprezentativac Hrvatske.

Tu informaciju potvrdio je Slobodan Pupovac, glavni trener jednog karate kluba iz Zagreba.

“Da, tačno je, tu informaciju sam dobio od njegovog najboljeg prijatelja, koji je saznao od njegove sestre. Znam da je strastveni navijač Dinama, išao je na utakmice u London i Lisabon, a kao kadet i junior je osvajao turnire, bio je i reprezentativac. Zaposlen je, ima devojku, i svi smo iznenađeni“, rekao je Pupovac za jutarnji.hr.

Također, navodi se kako je uhapšen i vođa navijača austrijskog Rapida. Isti medij piše kako su neki od vođa navijača BBB-a uspjeli pobjeći iz Grčke u Italiju prije nego što je grčka policija poslala popis svim graničnim prijelazima.

Osim njih, prema informacijama iz grčkih medija uhapšeno je nekoliko huligana Panathinaikosa koji su učestvovali u sukobu. Jedan od njih je prvi na listi osumnječenih za ubistvo Katsourisa, prenosi N1..

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.