12.9.2023. 15:35
0
Zrinjski odredio 22 fudbalera za evropsku jesen: Već idućeg četvrtka u Mostar stiže AZ Alkmaar
Mostarski Zrinjski se uveliko priprema za prvi, historijski nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, koji će započeti idućeg četvrtka utakmicom protiv AZ Alkmaara u Mostaru.

Trener bh. prvaka Krunoslav Rendulić je za nastup u grupnoj fazi prijavio 22 fudbalera, a zanimljivo je da među njima nema nekoliko kvalitetnih i provjerenih imena koji su, u ovom trenutku, bili prekobrojni.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Marko Marić, Omer Yaacov Nir On

Odbrana: Luka Marin, Hrvoje Barišić, Josip Čorluka, Stipe Radić, Slobodan Jakovljević, Kerim Memija, Matej Senić

Vezni red: Dario Čanađija, Damir Zlomislić, Andrija Balić, Antonio Ivančić, Aldin Hrvanović, Petar Mišić, Filip Bradarić, Mario Tičinović, Zvonimir Kožulj

Napad: Tomislav Kiš, Matija Malekinušić, Marijo Ćuže, Nemanja Bilbija

Za evropske utakmice nisu prijavljeni Ivica Batarelo, Mato Stanić, Tarik Ramić, Ivan Jukić, Anton Maglica i Franko Sabljić.

Spisak prijavljenih fudbalera je konačan, jer kada se ova lista zaključi, više nema promjena. Svaki klub može imati i B listu na kojoj može biti skoro neograničen broj igrača, ali kod Zrinjskog osim Kožulja niko ne bi mogao biti na toj listi s obzirom na to da igrači nisu prošli omladinsku školu Mostaraca.

Pored AZ Alkmaara, Zrinjski će u grupnoj fazi Konferencijske lige za protivnike imati Aston Villu i Legiju iz Varšave.

(Ajdin B.)



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.