28.9.2023. 20:59
0
Kriza "Plavih" se nastavlja: Sloboda izbacila Željezničar iz Kupa BiH
FOTO: A.Bešić
Da stvar bude gora po navijače Željezničara, "Plavima" je presudio fudbaler Sarajeva na posudbi u Slobodi.

Fudbaleri Slobode izbacili su Željezničar u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine (1:0).

Susret na Tušnju odigran je u dobroj atmosferi. I jedni i drugi su imali nekoliko izglednih prilika, a duel starih rivala riješio je Tarik Kapetanović sjajnim pogotkom u 85. minuti.

Zanimljivo, Kapetanović je u Slobodi na posudbi iz Željezničarovog najvećeg rivala Sarajeva.

"Plavi" su imali svoje šanse preko Josepha Amoah, Al Džabera, malo prije Kapetanovićevog pogotka priliku je imao i Sulejman Krpić, ali nisu mogli do gola.
A onda je stigla kazna i sjajan gol Kapetanovića koji je raspalio po lopti koju nije mogao zaustaviti Mulalić.

Sloboda je nastavila sa dobrim rezultatima. Ovo joj je osmi trijumf na isto toliko utakmica, dok je Željezničaru ovo peti vezani poraz.

Vrijedi istaći da je susret bio prekinut u 17. minuti jer je Dražen Marić, sudija iz Bijeljine, tražio da navijači Slobode sklone zastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine, što su pristalice Tuzlaka odbile, navodi Avaz.

(Mubina Lj.I.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.