17.11.2023. 13:57
0
Milošević: Nije mi jasan odnos nekih igrača, u martu otpisivanje i mnogi će biti iznenađeni
FOTO: NFSBiH
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Savo Milošević, po povratku u Sarajevo je govorio okupljenim novinarima na sarajevskom aerodromu.

- Porazi su uvijek bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takav. Ja se nadam iskreno da niko nije pomislio da će ovaj put do baraža i baraž biti lagan. Zadržavam mogućnost da zahtjevi koje postavljam pred momke su malo veći od njihovih mogućnosti. Ali, ja sam prisiljen na to. Moramo vidjeti tačno ko koliko može. Ne smijemo imati nikakvu dilemu ili zabludu kada dođe baraž. Svjesno negdje rizikujem i ja kada je u pitanju rezultat, ali neke stvari moramo istjerati na čistac i da vidimo koliko ko može. Najmanji problem je napraviti neki bunker i minimalno izgubiti, ali od toga mi nemamo ništa, rekao je Savo Milošević po povratku u Bosnu i Hercegovinu, rekao je Savo Milošević, pa dodao:
- Rekao sam odmah poslije utakmice da nivo inteziteta trke na utakmici nije bio dovoljan. Ne da me brine, ali nije mi jasno do kraja kada vidim odnos nekih igrača u poređenju sa nekim drugim. Iz toga proizilazi dosta stvari na terenu, jer koncentracija od prvog minuta nije na nivou. Primamo onakav gol na postavljenu odbranu, o drugom isto tako ne znam šta da kažem. To nisu fudbalske stvari koje se mogu predvidjeti i na koje se može reagovati preventivno ili u toku igre. Evidentno je da ova ekipa kada primi gol padne i dalje to izaziva lančanu reakciju.


Ponovio je da je reprezentacija u ovom okupljanju bez nekih od najbitnijih igrača.

- Ne znam da l sam rekao uigravanje ili provjeravanje. Ne volim da se pravdam ili tražim opravdanja. Mi smo bez najboljih igrača, većim dijelom zbog povrede. To nije do mene. Ja bih volio da su svi na okupu i da smo mogli konkretno taktički raditi neke stvari kao pripreme za baraž. Ja nisam to radio, jer bi ispalo da je neko opravdanje to što njih nema.


Vidio je i ko koliko može.

- Ja vjerujem da vidim sve, moji pomoćnici i ja. Neki su me uvjerili da mogu, neki ne. To bi bilo ružno da ja kao selektor javno pričam. Jasno mi je koji mogu, a ko ne može. Jasno mi je i ko pokazuje ekstremnu želju, bez obzira na igru tima ili rezultate. Mislim čak da to ne trebate biti neki stručnjak da vidite, to je običnim ljudima jasno pored TV.

Precrtavanja ipak sada neće biti.

- Momenat za otpisivanje ili precrtvanje je u martu. Vjerujem da će neki biti iznenađeni. Ja sam njima rekao prije ove utakmice, pa i prije onih ranije, da sam ja tu da biram na osnovu terena. Ne na osnovu priča, na osnovu koječega, samo na osnovu terena. Teren nemilosrdno pokazuje ko može, ko ne može, ko hoće više. Nemam sumnje da svi hoće, ali neki hoće više.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.