17.11.2023. 20:42
0
Albanija ponovo na Evropskom prvenstvu
Fudbalska A reprezentacija Albanije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Njemačkoj naredne godine.

Albanci su u gostima remizirali sa Moldavijom (1:1) u pretposljednjem kolu kvalifikacija.

Gosti su poveli golom Cikalleshija u 25. minuti, a bod Moldaviji donio je Baboglo u 87. minuti.

Albanci su tako osvojili bod koji im je bio dovoljan da osiguraju mjesto među 24 reprezentacije na EURU.

U posljednjem kvalifikacija ugostit će Farske Otoke i pokušati doći do pobjede koja bi im donijela i prvo mjesto u grupi, što je važno za žrijeb.

Selektor Albanije je bivši reprezentativac Brazila Sylvinho, a puno je tu još poznatih imena.

Kapiten reprezentacije je Berat Djimsiti iz Atalante, tu je još i čitav niz igrača iz respektabilnih klubova. Odbranu osim Djimsitija drže još i Elseid Hysaj iz Lazija, na golu je Etrit Berisha iz Empolija. Tu je i Kristjan Asslani iz Intera.

Vođeni bivšim brazilskim fudbalerom Albanci došli su tako do svog drugog velikog takmičenja nakon EP-a 2016. godine, te drugom uopće.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.