23.11.2023. 11:45
2
Blaž Slišković kandidat za selektora
FOTO: n1
Fudbalska reprezentacija Kosova kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj, završila je na petoj poziciji u grupi I i na svom kontu je osvojila deset bodova.

Ipak, Kosovo nije uspjelo da izbori plasman na evropsku smotru fudbala, pa je ceh za to platio već sada bivši selektor Primož Gliha, a nakon njegove smjene, odmah je krenula potraga za novim selektorom.

Glavni kandidat za ovu poziciju je Blaž Slišković. On se i ranije povezivao sa preuzimanjem Kosova, a čini se kako je sada jako blizu da postane novi selektor ove reprezentacije.

Podsjetimo, Slišković je imao impresivnu karijeru, tokom koje je, između ostalog, igrao za Velež, Hajduk, Marseille, Lens, Pescaru i Zrinjski.

Trenersku karijeru započeo je 1999. godine, tokom koje je vodio reprezentaciju BiH, Zrinjski u dva navrata, kao i Široki Brijeg, Hajduk, Tiranu, dok je posljednji angažman imao na klupi Željezničara, sa kojim se razišao 2021. godine.

(Aldin B.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.