7.12.2023. 8:30
0
Bivši klub Pelea i Neymara ispao u drugu ligu: Navijači napravili haos u gradu
FOTO: Twitter
Brazilska Serija A imala je uzbudljiv završetak, gdje je Palmeiras odbranio naslov prvaka, dok je Santos, bivši klub Pelea i Neymara, doživio ispadanje u drugu ligu, prvi put u 111 godina.
Santos je u posljednjem susretu na domaćem terenu izgubio od Fortaleze rezultatom 2:1, ostavši bod iza Bahije, koja je pobijedila Atletico Mineiro s rezultatom 4:1.

Nakon završetka utakmice, navijači su upali na teren, dok su igrači potražili sklonište u svlačionici.

Ključni faktor za ispadanje Santosa bio je katastrofalni niz od posljednjih pet utakmica, gdje su upisali dva remija i tri poraza, zauzevši 17. mjesto. U brazilskoj ligi ispadaju posljednja četiri kluba, a ovo je prvi put da se Santos suočio s ovakvim izazovom u svojoj dugoj historiji.



Kompletan haos prenio se i na ulice, navijači su palili sve što su stigli pa je sve izgledalo kao ratna zona.



(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.