21.12.2023. 18:22
0
Hrvatski prvoligaš kazao da neće u Superligu
FOTO: hnk rijeka
Odlukom Evropskog suda za pravdu, koji je presudio u korist Superlige protiv UEFA-e i FIFA-e, ovo takmičenje se ponovo nalazi u centru pažnje, baš kao i 2021. godine.

Ovo takmičenje, barem prema do sad poznatim informacijama, neće izgledati ni približno elitno, koliko je izgledalo prvi put. Engleski, francuski, njemački, te mnogi španski klubovi su već odbili igranje, dok je ta situacija u Italiji podijeljena. 

Uzimajući sve to u obzir, naravno da će u Superligu biti pozivani mnogi klubovi iz raznih dijelova Evrope, pa čak i oni koji ne spadaju u samu kremu kontinentalnog fudbala. 

Međutim, neki klubovi koriste to i za jeftini publicitet. Jedan od takvih primjera je i NK Rijeka. 

- Hrvatski nogometni klub Rijeka primio je vijest i upoznat je s odlukom Europskog suda pravde u vezi slučaja Superlige.

HNK Rijeka podržavat će i dalje rad ECA-e (Evropsko udruženje klubova), uz ostale evropske klubove, u želji da se i dalje provode vrijednosti koje čine europski nogomet.

To se prije svega može ostvariti suradnjom ECA-e i UEFA-e kroz Evropski sportski model. Sukladno tome HNK Rijeka, kao član ECA-e, ne podržava osnivanje Superlige - navodi se u saopćenju.

I dok je razumljivo da klubovi poput zagrebačkog Dinama, koji ipak imaju neki pedigre, budu pozivani, drugi to koriste samo za populizam. Vrijedi napomenuti i da su "Modri" odbili mogućnost pristupanja Superligi.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.