15.2.2024. 18:16
0
Kylian Mbappe definitivno više neće igrati za PSG: Na kraju sezone napušta klub
Francuski fudbaler Kylian Mbappe odlučio je napustiti PSG. Objavili su to u isto vrijeme brojni pouzdani novinari i portali. Prije svih Fabrizio Romano i David Ornstein. Mbappe je o svojoj odluci obavijestio predsjednika kluba Nassera Al Khelaifija.

Kako javlja Fabrizio Romano, Mbappe još mora ispuniti neke obaveze prema klubu, a detalji njegovog odlaska moraju se još dogovoriti. Nema dogovoren novi angažman, tako da će zasad postati slobodan igrač. Jedina opcija koja se ozbiljno spominjala posljednjih godina bio je Real Madrid.


PSG će tako uštedjeti oko 200 miliona eura po sezoni, javlja Ornstein, što će mu ostaviti ogroman budžet za nove igrače te razvoj omladinske škole, što će postati novi prioritet kluba. Mbappe (25) stigao je u PSG 2018. godine za 180 milijuna eura iz Monaca.

Francuz je te godine i osvojio Svjetsko prvenstvo, a četiri godine kasnije osvojio je drugo mjesto u Kataru. Za PSG je nastupio u 290 utakmica, zabio je 243 gola uz 105 asistencija. Osvojio je sve osim Lige prvaka.

(Ajdin B.)

 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.