8.2.2024. 20:54
0
PSG seli sa Parka prinčeva
Predsjednik francuskog nogometnog prvaka Paris SG-a Nasser Al-Khelaifi objavio je kako će klub napustiti Park prinčeva, na kojemu igra svoje domaće utakmice od 1974. godine, nakon što je grad Pariz odbio prodati stadion.

"Godinama smo pokušavali kupiti stadion, da bi nam sada iz grada rekli kako on nije na prodaju. Izgubili smo puno vremena na ovu i priču i ona je sada za nas završena, želimo se maknuti s Parka prinčeva", kazao je Al-Khelaifi.

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo još je prošle godine izjavila kako ne želi prodati stadion, a to stajalište ranije ove sedmice potvrdila je i gradska skupština.

"Prodaja stadiona nije prihvatljiva jer je to odluka nakon koje nema povratka. Ne želimo prodavati pariško nasljeđe", objasnio je pariški dogradonačelnik zadužen za sport Pierre Rabadan odluku o ne prodavanju stadiona.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.