25.2.2024. 20:12
0
Trener Zrinjskog: Gledao sam Slogu u Gabeli, mislim da su oni najveća ekipa u Evropi
Fudbaleri HŠK Zrinjskog pobijedili su Igman Konjic rezultatom 5:0 u utakmici 20. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Nakon susreta izjavu je dao trener Plemića Željko Petrović.

“Nisam zadovoljan sa prvih 15-tak minuta. Igman je igrao kompaktno. Trebali smo imati brži protok lopte. Drugi smo kalibar ekipe, ne želimo duge lopte. Poslije je sve bilo bolje. Drugi dio smo mogli odraditi bolje radi publike, ali sve u svemu – odlično”, započeo je Petrović.

U narednom kolu će igrati protiv Sloge.

“Gledao sam Slogu u Gabeli. Mislim da su oni najveća ekipa u Evropi. Ne znam koliki je prosjek visine kod njih, ali stvarno su ogromni. Oni imaju svoj stil, a mi svoj. Prvo ćemo odraditi Kup kako treba, pa ćemo razmišljati o ostalom. U principu, skoro protiv svih smo favoriti, osim možda kada igramo u gostima protiv Borca. Klub je dostigao taj nivo, ali ne samo mi, tu su i Borac, Velež, Sarajevo. Gdje god se pojavimo, jedni smo od favorita, ali vidiš da favoriti uvijek ne pobjeđuju. Tereni su stvarno grozni na četiri-pet stadiona. Treba dobro se razmisliti da li je potrebno da se na tim terenima igra, jer se prenosi veoma loša slika u vezi naše lige. Ne mogu ti klubovi ništa da urade jer možda nemaju sredstava, ali svim silama mora neko da pomogne. Igra zaslužuje igru”, izjavio je trener Mostaraca.

Osvrnuo se i na ideju o skraćivanju WWin lige BiH na deset klubova.

“To je najpametniji potez, ako neko to uspije napraviti. Poslije toga, nadamo se, VAR. I onda je sve kako treba. Lakše je i vama, i nama. VAR kada odluči, igrači su dosta mirniji”, zaključio je Petrović.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.