23.3.2024. 15:32
0
Armenci se odlučili poigrati sa zastavom Kosova pa izazvali pometnju
FOTO: screenshot
Nogometaši Kosova su u petak odigrali prijateljski meč protiv Armenije u Jerevanu i pobijedili rezultatom 1:0. Nakon utakmice, kosovski mediji su se raspisali o kontroverznom potezu domaćina.
Naime, Armenci su se odlučili na provokativnu gestu prema Kosovu, državi koju ne priznaju kao nezavisnu, pa su na svojim dresovima zastavu Kosova okrenuli naopako.

Fotografije nogometaša Armenije s okrenutom zastavom Kosova brzo su se proširile društvenim mrežama i privukle pažnju kosovskih medija.

Kosovari su zbog ovog poteza kritizirali i poznati talijanski brend Macron, proizvođača sportske opreme koji opskrbljuje dresove za reprezentaciju Armenije.



(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.