3.4.2024. 11:58
0
U FK Sarajevo dolazi sin bivšeg premijera Belgije: Za Tana govorio da “nije investirao ništa, već samo posuđivao pare”
Matthias Leterme, koji dolazi na mjesto generalnog direktora Fudbalskog kluba Sarajevo, sin je bivšeg bivšeg premijera Yvesa Letermea.

No, to mu nije jedina preporuka za dolazak na Koševo.

Leterme (37) bio je najmlađi menadžer ikada u prvoj fudbalskoj ligi Belgije, pisali su tamošnji mediji.

Sa 23 godine (2009) već je bio finansijski šef Kortrijka. Nakon odlaska Patricka Turcqa u proljeće 2016., njegova posjetnica "unaprijeđena" je u generalnog direktora.

Najstariji sin bišeg premijera tada još nije imao ni 30 godina.

Njegov dolazak u bordo klub "na prvu" je prilično iznenađenje - no ako se zna da je u KV Kortrijku radio u vrijeme dok je vlasnik kluba bio Vincent Tan, koji je i večinski vlasnik upravljačkih prava u FK Sarajevo, poveznica je jasna.

Ipak, malu zabunu donosi podatak da se Leterme nije u ljubavi rastao s belgijskim prvoligašem, a nije baš previše hvalio ni samog Tana.

"Najveći razlog što sam dao otkaz je nedostatak poštovanja i zajedničkih interesa vlasnika kluba i njegove desne ruke Kena Chooa koji je bio u Kortrijku dvaput u posljednje četiri godine.

Uzeli su ‘‘zdravo za gotovo‘‘ da smo uvijek uspješni bez da nam oni daju ijedan euro.

Tan nije investirao ništa. Podržao je klub sa pozajmicama, ali kada pogledate u posljednjih osam godina, nije investirao nijedan euro.

Kada sve izračunate, dođete do jasne računice da nije dao nijedan euro Kortrijku", rekao je Leterme za medije u Belgiji, prenio je Sport1.

Istakao je Leterme "da se nije slagao sa kupovinom igrača iz drugih klubova u vlasništvu malezijskog milijardera jer bi tu najmanja korist pripala belgijskom sastavu".

"Što se igračkog kadra tiče, dovodili smo igrače iz Tanovih drugih klubova, poput Nihada Mujakića i Tomislava Barbarića iz Sarajeva, Idrissa Saadija smo posudili iz Cardiffa, a cjelokupnu plaću je preuzeo Kortrijk da bi na kraju dva miliona eura od njegovog transfera u Strasbourg pripalo Cardiffu.

Žao mi je, ali to nije investicija u klub. Ne slažem se sa tim. To je isto kao da stavlja novac iz svog lijevog u desni džep", rekao je Leterme.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.