5.4.2024. 9:30
0
Vico Zeljković dao konkretan odgovor: Hoće li Savo Milošević ostati na klupi Zmajeva?
FOTO: N/FSBiH
Predsjednik N/FS Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, je u intervjuu za N1 televiziju govorio i o selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i da li će Savo Milošević ostati na klupi Zmajeva.

- Zavisno kako želimo da postavimo situaciju i da je gledamo i analiziramo. Što se tiče saveza, kakva god bude odluka, neko će biti protiv. Što se tiče Kodre i Hadžibegića šta su bili kriterijumi? Njih ćemo promijeniti sa dugogodišnjim ugovorom, ali smo do sada se vodili da kada je god bila šansa da možemo direktno kroz prva dva mjesta radili smo sve, a jedna od njih bila je i promjena selektora nakon dvije utakmice. To vrijeme je prošlo, mi smo to analizirali, takve stvari nećemo raditi. Izaći ćemo za četverogodišnjim planom za budućnost. Što se tiče odgovornosti, postavlja se pitanje šta je realna ambicija, a šta realan rezultat. Mi ne možemo izaći i reći ‘nije realno da se plasiramo’. Mi moramo postaviti sebi najveće moguće ciljeve, rekao je Vico Zeljković gostujući u programu N1 televizije.

Zeljković dalje nastavlja.

- Ja stvarno mislim da imamo budućnost jer su tu određeni igrači koji će predstavljati budućnost ovog tima. Oni će napredovati, a tu mislim na Gazibegovića, na Dedića, na Demirovića, na Ahmedhodžića, tu je mladi Tahirović koji nije igrao. Postoji tu još igrača, ali mi u svakom slučaju imamo bazu od 10-15 igrača. Ko će sada uz njih imati ambiciju da nastavi da igra za dres reprezentacije je tema o kojoj treba da se razgovara. Ono što je činjenica da smo mi možda imali prevelike ambicije, ali smo vođeni tim da to zaista želimo. Željeli smo napraviti uspjeh i iz tog razloga je tako prezentovano. Mi ćemo u budućnosti mjeriti kako određene stvari predstavljamo i sinhronizovano govoriti stvari. Sigurno ćemo imati opšti koncenzus šta je za naredne četiri godine šta se može očekivati od reprezentacije BiH.

Dobio je potom predsjednik N/FS BiH i pitanje da li bi on lično volio da Milošević ostane na kormilu reprezentacije.

- Nemam ja ličnu preferenciju. Kod svakog selektora sam vođen time da pokušamo napraviti uspjeh i rezultat koji do sada nije bio. Kada podvučemo liniju i sve analiziramo nismo uradili uspjeh, ali nismo imali ni lošije rezultate nego prethodnih godina. Tu ima i naše krivice zbog najava, ali tu je i zbog vremena i prostora gdje živimo i kako se određene stvari posmatraju. Morate biti spremni da je ova izborna godina kada je bh. fudbal u pitanju. Niko od nas ne bježi od odgovornosti ni ja, ali ni članovi UO. Mi imamo svoje izbore fudbalske i u sredinama iz kojih dolazimo trebamo ih isprezentirati. Želimo prezentirati naš rad. Ko god da se izabere tu je na mandat od četiri godine, nije vječno, a ostat će tu koliko njegova sredina iz koje dolazi bude zadovoljna njegovim radom. Izbori su otvoreni, može se kandidovati ko želi. Da li ću ostati predsjednik zavisi od skupštinske većine koja još nije formirana. Ova godina je izborna u Republici Srpskoj se izbori dešavaju u junu. Tu se delegiraju delegati za skupštinu BiH koja će biti u martu naredne godine.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.