6.4.2024. 15:12
1
Zvijezda Lyona: Arabija je muslimanska zemlja, ali ne bih tamo ni za 600 miliona dnevno
Mladi fudbaler Lyona Rayan Cherki, koji je za prvu ekipu debitovao još kao 16-godišnjak, na ljeto bi mogao napustiti klub jer ima ugovor na još samo godinu dana.

Cherki i Lyon za sada ne pregovaraju o produženju, pa bi ga Lyon mogao prodati da ga ne izgubi bez odštete.

Iako 20-godišnji kreativni veznjak ne odbacuje mogućnost produženja sa Lyonom, ne želi o tome razmišljati do kraja sezone, pa tako ni o potencijalno novoj destinaciji.

Kaže da još ne zna gdje će nastaviti karijeru, ali da zna gdje neće a to je Saudijska Arabija.

"Odlazak u Saudijsku Arabiju mi je jako, jako, jako daleko od misli. Mogu mi platiti 600 miliona eura dnevno, ne idem tamo. Želim igrati u Evropi, uživati ovdje, a poslije ćemo vidjeti", rekao je francuski U-21 reprezentativac za So Foot.

"U budućnosti bih, naravno, mogao igrati tamo. To je muslimanska zemlja, a meni su takve stvari važne. Vidjet ću pred kraj karijere u kakvom će stanju biti saudijska liga", objasnio je Cherki, koji je ove sezone u prvenstvu i kupu odigrao 31 utakmicu, postigao tri gola uz šest asistencija, ali u zadnja dva mjeseca isključivo ulazi s klupe.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.