7.4.2024. 19:39
0
"Nemoguće da Željezničar ispadne. Ispali su Juventus, Milan...klubovi koji su osvajali Ligu šampiona, ali Željo u našoj ligi..."
FOTO: Sportsport.ba
Fudbalerima Željezničara broj 13 bio je danas sretan. Nakon 12 vezanih poraza, Plavi su u 13. gostujućem meču ove sezone u Wwin ligi došli do prvih bodova i to na kakav način - nadigravši Slogu Meridian u Modriči (3:0).

Plavi su kao nikad prije u historiji u situaciji da strepe za opstanak i već neko vrijeme su u i oko opasne zone. Stoga bi današnja pobjeda nad Dobojlijama mogla da bude zlata vrijedna, jer jasno da će nakon ovih 3:0 porasti samopouzdanje i da će na psihološkom planu stvari biti bolje za igrače i stručni štab jednog od najtrofejnijih bh. timova.

Uostalom, pobjeda je došla baš pred taj veliki bh. derbi protiv gradskog rivala Sarajeva, pa će se on dočekati u mnogo boljem raspoloženju.

Susret sa Slogom Meridian pratio je i legendarni fudbaler Željezničara Nikola Nikić, koji je dres sarajevskog kluba nosio u dva mandata, prvo od 1979. do 1984., te od 1988. do 1991. godine. Imao je priliku da u svojoj Modriči prati svoj voljeni klub, a nakon duela dao je izjavu za SportSport i u svom stilu komentarisao:

"Sjajna utakmica. Prvo bih pohvalio Slogu na korektnoj i odličnoj utakmici. Imali su penal, ne dadoše gol, ali tako je u fudbalu. Moji su se borili kao lavovi i zaslužili smo pobjedu, a mislim da trebamo još jednu pobjedu da bi se vratili", rekao je Nikić, koji smatra da nema šanse da Željezničar ispadne iz lige.

"Nemoguće. Ispali su Juventus, Milan... klubovi koji su osvajali Ligu šampiona, ali Željo u našoj ligi...Da nikog ne potcijenim, Željo mora da se bori za vrh, Željo je brend".

Slijedi derbi sa Sarajevom, a Nikić će biti na toj utakmici.

"Sto posto ću pratiti. Idem, pozvali su me dole. Rekao sam im samo da ne izgube, to je najbitnije", kazao je Nikić za Sportsport.ba.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.