10.4.2024. 20:13
2
Policija na nogama: Ultrasi uz pomoć navijača splitskog Hajduka i Osijeka spremaju osvetu navijačima Veleža?
Fudbaleri Zrinjskog i Veleža u subotu od 16 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom igraju mostarski derbi u 26. kolu Premijer lige BiH, a situacija u gradu na Neretvi sve je napetija.

Nakon posljednjih navijačkih nereda koji su se desili u Stocu i Mostaru, navijači Zrinjskog Ultrasi pozvali su u goste navijače Hajduka - Torcidu i navijače NK Osijek - Kohortu.

Navodno, oni su pozvani na proslavu 30. rođendana kojeg danas proslavlja navijačka grupa Ultrasi iz Mostara.

Kako saznaje Crna Hronika, postoje informacije da ove tri navijačke grupe spremaju osvetu prema Red Armyju, odnosno, pripremaju nerede u Mostaru.

Zbog toga je Uprava policije MUP-a HNK zatražila od Granične policije BiH da zabrani organizovani ulazak navijačima u Bosnu i Hercegovinu.

- Uprava policije MUP-a HNK raspolaže pouzdanom operativnom informacijom o mogućnosti organizovanog dolaska tri autobusa navijača iz Slavonije (Osijeka) i tri autobusa navijača iz Dalmacije.

Isti imaju za cilj učešće na godišnjici proslave navijačke grupe Ultrasi iz Mostara, koja je planirana danas, 10. aprila.

Također, raspolaženo pouzdanim informacijama da isti imaju za cilj izazivanje nereda u kontekstu zadnjih zbivanja na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje je 8. i 9. aprila došlo do fizičkih sukoba između navijačkih grupa Ultrasi i Red Army (navijači Veleža, op.a).

Traži se od Granične policije BiH da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te da na temelju ove informacije zabrani organizirani ulazak navijačkih grupa u Bosnu i Hercegovinu, a ukoliko je njihov ulazak već registrovan, da hitno obavijeste nas i ostale kantonalne MUP-ove na ruti kretanja prema Mostaru o vremenu i mjestu njihovog ulaska u BiH, kako bismo mogli poduzeti pravovremene mjere i radnje iz svoje nadležnosti - stoji u dopisu MUP-a HNK koji je u posjedu Crne Hronike.

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.