19.4.2018. 11:25
1
Šandor, sarajevski majstor za volanom: Žena je bukvalno shvatila da ne vozi Fiću preko 50 km/h, otišla je na more, nije ga 'vadila' iz druge brzine i tako je upropastila motor
Jedan od najpoznatijih vozača i automobilista sa ovih prostora, Neven Vukasović, govorio je za Source.ba portal.

Neven Vukasović je već dugo vremena u "automobilskoj penziji", a sada radi u svojoj radnji u Sarajevu.

Osvojio je brojne nagrade i priznanja. Neven je osam puta zaredom bio šampion BiH, a njegova riznica pehara je zaista impresivna. 

U razgovoru sa Nevenom, Vukasović nam je otkrio da mu nedostaje oko 150 pehara iz nekadašnje SFRJ koji su uništeni tokom rata u BiH.

Ovaj majstor za volanom je pričao o svojim utrkama, automobilima, takmičenjima, a u razgovoru sa njim se našla i pokoja anegdota iz života.

Neven Vukasović je rođen 1956. godine u Sarajevu u kojem živi cijeli svoj život. Neven Vukasović je za vrijeme SFRJ bio 6 puta prvak BiH u reliju i brdu, bio je dva puta treći, jednom drugi, te jednom šampion Jugoslavije u brdskim auto trkama na kraju sezone. U tom periodu je dva puta bio proglašen za automobilistu godine u BiH.

U poslijeratnom šampionatu BiH bio je osam puta prvi u klasi, četiri puta zaredom prvi u generalnom plasmanu na brdu (što je značajnije nego u klasi), tri puta zlatna kaciga, tri puta automobilista godine u BiH, prvi u street raceu, četiri puta prvi u slalomu i reliju prve kategorije, tri puta automobilista godine u BiH poslije rata. Neven Vukasović je 2003. godine nominovan za sportistu godine u BiH.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.