29.2.2024. 11:55
0
Uskoro rješenje za saobraćajni čep na Grbavici
Dugoočekivana vijest za građane Sarajeva stigla je danas, 29. februara – početak gradnje južne longitudinale u opštini Novo Sarajevo označava kraj jednog od najvećih saobraćajnih problema u ovom dijelu grada.

Novo rješenje predviđa izgradnju kružnog toka na ovoj raskrsnici.

“Iako se godinama priča da se treba rušiti zgrada koja se nalazi na toj lokaciji, a to je gotovo nemoguće uraditi s obzirom na broj stanova i činjenicu da se mora dobiti saglasnost svih stanara, izgradnja kružnog toka na raskrsnici je novo rješenje koje bi omogućilo da longitudinala ostane neometana u oba smjera, osim uz sami kružni tok.

Na hitnoj sjednici Općinskog vijeća Kantona Sarajevo dali smo dozvolu da finalizira imovinsko-pravne probleme u ulici Zvornička i da nastavi radove na igradnji”, rekao je Ahmed Kosovac, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

Ovaj potez ne samo da će riješiti saobraćajni čep na Grbavici, već će značajno olakšati kretanje stanovnicima i posjetiteljima ovog područja.

Gradnju su najavili Nihad Uk, Adnan Šteta i Hasan Tanović, a ova inicijativa izazvala je oduševljenje među građanima.

Južna longitudinala dugo je bila potreba ovog dijela grada, a sada konačno dolazi njen trenutak. Osim što će rasteretiti saobraćajne gužve i olakšati svakodnevne vožnje, ova nova cesta će potencijalno potaknuti i ekonomski razvoj ovog područja.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.