18.10.2023. 11:45
0
Apple će uskoro moći da ažurira iPhone uređaje dok su još u kutiji
FOTO: Twitter
U bliskoj budućnosti Apple planira da unaprijediti proces postavljanja novih iPhone uređaja u radnji tako da će biti moguće ažurirati softver dok je telefon još u originalnom pakovanju i u prodavnici.
Informacije dolaze od Marka Gurmana iz Bloomberga, koji je otkrio da je kompanija razvila "patentiranu podlogu" koja bi omogućila ovakav postupak. Zaposleni u Apple prodavnici će samo postaviti iPhone na ovu podlogu, koja će potom bežično uključiti uređaj, ažurirati mu softver i isključiti ga, i sve to bez otvaranja originalne ambalaže.

Uklanjanjem potrebe za ažuriranjem iPhone uređaja odmah nakon što ga korisnik otpakuje i uključi, Apple uklanja još jedan korak koji je potrebno obaviti prije nego što se telefon može koristiti, piše Telegraf.rs.

Gurman je podijelio i nekoliko dodatnih informacija o budućim Apple uređajima. Prema njegovim riječima, Apple planira da lansira jeftiniju verziju svojih Vision Pro naočala, koja će koristiti procesor iz iPhonea umesto Mac-ovog čipa i neće imati vanjski ekran. Cijena ovog jeftinijeg Vision Pro modela bit će između 1.500 i 2.500 dolara.
 
(Aldin B.)

 

Apple
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.