5.1.2024. 21:31
0
NASA šalje imena na Mjesec: Evo na koji način se možete prijaviti
NASA poziva ljude da pošalju svoja imena na površinu Mjeseca na prvom agencijskom robotskom lunarnom roveru VIPER – skraćeno od Volatiles Investigating Polar Exploration Rover.

Rover će krenuti u misiju na lunarni Južni pol kako bi razotkrio misterije Mjesečeve vode i bolje razumio okruženje u koje NASA planira spustiti prvu ženu i prvu obojenu osobu u okviru svog programa Artemis.

U sklopu kampanje “Pošalji svoje ime sa VIPER-om”, NASA će prihvatiti imena primljena prije 23:59. EST, 15. marta. Nakon prikupljanja, agencija će uzeti imena i pričvrstiti ih na rover.

Da dodate svoje ime, posjetite: https://www.nasa.gov/send-your-name-with-viper Sajt takođe omogućava učesnicima da kreiraju i preuzmu virtuelni suvenir – kartu za ukrcavanje za VIPER misiju sa njihovim imenom – u znak sećanja na iskustvo.

Učesnici se ohrabruju da podijele svoje zahtjeve na društvenim mrežama koristeći hashtag #SendYourName.

(Sead M.)

NASAMjesec
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.