26.9.2023. 22:14
0
Hamza Turulja postao seniorski prvak Balkana
FOTO: Facebook
Na takmičenju koje se održalo od 22. do 24. septembra, učestvovalo je 311 takmičara iz 11 zemalja.

Hamza Turulja, član Karate kluba "Okinawa" iz Sarajeva, osvojio je 1. mjesto na Balkanskom prvenstvu za seniore u karateu koje se održalo u Tirani.

Na takmičenju koje se održalo od 22. do 24. septembra, učestvovalo je 311 takmičara iz 11 zemalja.

Hamza Turulja je osvojio zlatnu medalju u kategoriji seniora do 75 kilograma nakon 5 mečeva. Pobjeđivao je redom predstavnike Slovenije 1:0, Kosova 11:3, Makedonije 2:2, Makedonije 5:3 i u finalu predstavnika Crne Gore rezultatom 2:0.

Također, Turulja je osvojio i bronzanu medalju u ekipnom nastupu za našu reprezentaciju.

Inače, Turulja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskom prvenstvu krajem mjeseca oktobra gdje će se boriti da osvoji još jednu medalju za našu državu, navodi Avaz.

(Mubina Lj.I.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.