29.11.2015. 12:48
0
Pogledajte kako izgleda Pariz pred praznike koje stižu u decembru
U susret decembru čime se ulazi u predbožićnu i prednovogodišnju atmosferu, u francuskoj prijestolnici Parizu sve je već ukrašeno i podsjeća na radost nadolazećih praznika, piše Anadolu Agency (AA).

Praznični duh ovladao je ulicama Pariza kojeg krase već postavljene jelke i svijetleći ukrasi čime je grad obukao svoje tradicionalno svečano ruho. Turisti već uživaju u čaroliji božićnih izloga ukrašenih mnoštvom lampica, balona i svjetlosnih efekata.

Inače, Pariz decenijama krasi epitet "La ville des lumieres" (Grad svjetlosti) zbog svoje ljepote koje ovaj grad ima noću. Pored toga, božićna atmosfera čini ga najromantičnim gradom na svijetu gdje milioni turista svake godine uživaju u pariskim ulicama, prizorima slavnih palata, parkova, u čuvenoj francuskoj kuhinji i ukusnim vinima.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.